Expandera Till Norge

Vi hjälper dig att få i gång din norska verksamhet och få en översikt över din nya marknad.

analys av din norska marknad

Vi utför marknadsanalyser som ger dig översikt över din norska marknad. Nej, ta det lugnt, vi skriver inga 50-sidors rapporter med byråkratiska formuleringar! 

Vi är minst lika kompetenta som de största kunskapsbyråerna, men vi producerar rapporter som ska användas, inte kosta skjortan och därefter ligga i en låda.

Du får en enkel guide i klarspråk med precis det du behöver veta om dina norska målgrupper och konkurrenter.

kartläggning av regler

Vilka regler gäller när jag ska etablera ett norskt aksjeselskap som ägs av mitt svenska bolag? Är det bäst att anställa i Norge eller Sverige? Vad måste jag tänka innan jag öppnar min norska nätbutik? Vad betyder det att Norge inte är med i EU?

Det finns många lager och regler att tänka på när du ska etablera verksamhet i grannlandet. Vi tar reda på vad som gäller för dig, din verksamhet och din bransch.

praktisk etablering

Vi kallar en sten för en sten: att etablera verksamhet i Norge kan kräva en del tråkiga processer. 

Några kallar det ”admin”, andra kaller det ”byråkrati”. Oavsett – det måste göras, och det måste göras rätt från Dag 1 för att undvika böter, förseningar eller ännu värre – ett skadat varumärke.

Vi kan agera ombud i flera viktiga processer gentemot norska myndigheter. Ta kontakt med oss för att prata om din situation.

du säljer, vi koordinerar

Behöver du en norsk jurist, norsk redovisningsbyrå eller norska kontor? Var ska du börja?

Eller kanske du vill ha kontakt med norska branschorganisationer, professionella nätverk eller influencers? Vilka har bäst renommé?

Vi är grymma på projektkoordinering och har ett stort nätverk i grannlandet. Vi håller i trådarna i dina norska satsningar, så kan du fokusera på din kärnverksamhet.

kunder som vi hjälpt med deras norge-expansion

”När vi stod inför möjligheten till en expansion västerut och behövde genomföra en marknadsundersökning för att verifiera potentialen så anlitade vi Happy Alien. 

Stine tillsammans med sina medarbetare genomförde analysen på ett lysande sätt där vi fick möjligheten att fatta ett faktabaserat beslut baserat på stor kompetens inom den norska marknaden i förhållande till den Svenska. 

Stine som person är mycket kompetent, professionell och givande att jobba tillsammans med och jag kan verkligen rekommendera andra att använda sig av hennes företags tjänster.”

- MATHIAS ASPLUND

MARKNADSOMRÅDESCHEF, Riksbyggen

”Stine hjälpte oss med en analys av den norska marknaden. Analysen var lätt att förstå och ta till sig och vi kommer ha stor nytta av den i vårt arbete framöver. 

Även om vår magkänsla låg ganska nära sanningen är det skönt att få den bekräftad med fakta. Dessutom intressant i tider som dessa att se hur ekonomin och marknaden påverkats av en pandemi.”

- Frida Rindevall

CX Designer, OnceUpon publishing ab

 

”Vi behövde hjälp av någon som hade kunskap om handel mellan Sverige och Norge och som hade kontakter på båda sidor och vi blev tipsade från flera håll att kontakta Stine från Happy Alien. 

Stine har gjort ett omfattande jobb med att kartlägga de legala förutsättningarna, vilket inte är lätt då det är en ny bransch och kunskapen är låg. 

Med stort engagemang och envishet har hon levererat mer än förväntat och kartläggningen kommer att vara till stor hjälp i vårt fortsatta arbete.”

 

- Pernilla Löfling

Projektledare, dalarna science park

Kontakta oss

sv_SESwedish